Pengar behandlar oss precis som oss för dem

Rikedom är långt ifrån att alltid komma in i familjens krets. Som de övertygelser som erhållits i barndomen påverkar vår välfärd? En familjepsykolog tänker på detta i sin kolumn.

Min fars stora grundfar var rik, han var engagerad i medicin och han hade sitt eget apotek. Och han avslutade sitt liv i en gemensam lägenhet, där människor, som han bara sett på avstånd, blev hans grannar. Jag kände inte min farfar, han dog 1946 från hunger. Om hans fru, min mormor, sa grannarna att hon gick "som en drottning" – jag var då en liten flicka och förstod inte vad det här betyder. Det finns människor som kan gå med en rak tillbaka längs de mörka korridorerna i den gemensamma lägenheten. De behåller kunglig hållning, oavsett om de har pengar, om det finns. Och det finns de som uppför sig som en tiggare, till och med rik. Kanske är fallet i barndomen, och den som växte upp i en miljö med det extrema behovet kommer för alltid att hålla sitt avtryck.

Vi påverkas av familjens övertygelser

De övertygelser som erhållits om pengar i barndomen hanterar vårt liv. Det är svårt att inte märka att någon återgår till, men de gillar inte någon, förbikoppla eller flöde mellan fingrarna. För att lösa vad hemligheten är, låt oss börja med en enkel. Kom ihåg vad våra lärare sa om pengar, vad var ordet i familjen. Till exempel:

  • Vi lånar aldrig,
  • Vi ger inte lån – låt dem tjäna oss själva, du får inte tacksamhet,
  • Vi är fattiga, men ärliga och stolta (till skillnad från de rika, för "du kan inte låna det rättfärdiga arbetet med sten av sten"),
  • Pengar älskar ett konto,
  • Det bör alltid finnas en reserv för en regnig dag.

Frank kärleken till pengar otillbörlig. I alla fall, så i vår kultur. Och om jag bestämde mig för att erkänna, är nästan alltid med ursäkter och förtydliganden i Anden "Lycka är inte i pengar". Säkert,

  • Pengar är bara en möjlighet att inte tänka på dem,
  • Pengar – erkännande av vår kompetens,
  • Pengar – estetiska och kulturella kapaciteter,
  • Pengar – status, hälsa, värdig kommunikation, säkrade ålderdom.

Och mycket mer. Det är rätt. Men mer pengar är bara pengar. Medvetandet att de tillhör dig, helt oavsett dessa skäl, värma själen, rätar ryggen, befriar sig i alla situationer, höjer i sina egna ögon. Det är bättre att erkänna det om du vill ha ändringar.

Attityden till pengar förändras

När den sovjetiska regeringen var förskjuten, ordstäv som "Om du är så smart, varför du är så dålig"-var det de första svalorna med stora socio-politiska förändringar. Generationen av dessa år har fått ett tydligt meddelande, som från och med nu på en bedömning av betydelsen av deras liv och till och med den inre världen kommer att vara pengar. "Dessa är så grymma och cyniska tider".

Eller kanske vi alltid älskade pengar, men vi var rädda för att erkänna, och pengarna älskar att återge dem som är vana att respektera det och inte ges till det första mötet.

Naturligtvis, före rikedom, ansågs en uppsättning: en päls, matta, kristall, mottagare "Grundik" och en bekant slaktare. Men känslan av status, förtroende från detta var inte mindre än nu från stora företag, och förlusten av status var svår, verkade höjden av orättvisa.

När platser på den sociala stegen korsade från tandtekniker, fackföreningsarbetare, vetenskapskandidater och säljare till chefer och affärsmän – var https://www.viajandoasegurado.com/7-vanliga-anstalldsproblem-med-barn/ det en chock. Fortfarande inte erfaren. Det handlar inte om hur mycket pengar, ärendet är förlusten av status och till och med personen. Och viktigast av allt, i förlusten av landmärken. Andra personliga egenskaper krävdes, hela förflutet har skrivits av och kollapsat. Inte om andliga värden nu – spelets regler har förändrats. Men hur många som pratar om förlusten av andlighet fanns det!

Jag hade en vän som, som gick förbi dyra butiker och restauranger, älskade att upprepa att allt detta var tillgängligt för honom. Han tog fel, livet var så kort att han inte hade tid att köpa någonting, men lyckades förmodligen njuta av medvetandet om möjligheter. Denna sorgliga historia hände i början av 90 -talet, efter universell rysk jämlikhet i fattigdom.

Kvinnor och pengar

Ryska kvinnor föredrar att göra målskåp med billiga saker (ofta med gnistrar och inte efter ålder) och kringgå butikerna har ekonomer upprepade gånger rapporterat detta. Krisen ändrade inte sin törst efter billiga inköp, men minskade efterfrågan på långvariga varor. Detta är en kompensationsreaktion som når Shopingomania. Samtidigt är det svårt för många att ha råd att gå till en dyr restaurang eller dyr butik. Frågan om säljaren eller servitören ”Hur kan jag hjälpa till?"Driver dem fortfarande i färgen.

En gång vid utbildningen bad min kollega och jag deltagarna att föreställa sig en dyr butik, i deras händer begåvade pengar i någon mängd. Uppgift – köp allt jag vill ha som gåva.

Våra deltagare gick länge på "Trade Rows" och köpte så småningom blommor eller små saker. Så den utbredda åsikten om kvinnors merkantil bekräftades inte. De uppskattar inbjudan till en restaurang och blommor än dyra praktiska gåvor.

De vill ha råd att vara överflödiga. Det är mycket svårare att göra utan onödigt än utan en daglig rutin, nödvändig.

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment